Događaji

neće biti ni članica

Dijana Vican odlazi iz stručnog povjerenstva za provedbu reforme obrazovanja

Dijana Vican odlazi iz stručnog povjerenstva za provedbu reforme obrazovanja
Goran Stanzl/PIXSELL

Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, od danas više službeno ne bi trebala imati nikakve veze s radom Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, piše danas Večernji list.

Dojučerašnju čelnu funkciju koju je obavljala u ključnom tijelu za obrazovnu reformu sada preuzima premijer Andrej Plenković uz dvije nove suvoditeljice - ministricu obrazovanja Blaženku Divjak i predsjednicu saborskog Odbora za obrazovanje Vesnu Bedeković.

Vican neće biti ni članica Posebnog stručnog povjerenstva iako joj se ta opcija, kako neslužbeno doznajemo, nudila, no ona ju je odbila. Da je “vrijeme” Vican isteklo, naznačila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručujući da je Vican radila na prvoj školskoj reformi i odradila svoje, piše Večernji.hr.

- Zasigurno može pridonijeti, ali definitivno to treba biti timski rad – kazala je za N1 predsjednica Grabar-Kitarović. Upravo zbog tog komentara, kako doznajemo, predsjednica je dobila pismeni odgovor Dijane Vican. Što je točno predsjednici napisala dojučerašnja voditeljica Posebnog stručnog povjerenstva, nije poznato – kaže da je to sadržaj kojim se ona obraća predsjednici, a ne javnosti.

Ne možemo se odreći nikoga tko želi raditi na reformi

- Odgovorila sam joj, no da sam imala potrebu komentirati što sam napisala, rekla bih to javno. Nemam potrebu išta o tome kazati – poručila je Dijana Vican koja od danas nastavlja s radom na zadarskom sveučilištu. Plenković bi danas, osim za PSP, trebao imati i rješenje za ekspertnu radnu skupinu u kojoj će Jasminka Buljan Culej morati napustiti fotelju voditeljice, no isti se princip neće primijeniti za dosad izabrane članove ERS-a.

Pročitajte više na Večernji.hr.


Reci što misliš!