Događaji

obilne kiše u istri

Bujica odnijela privremeni nasip preko rijeke Raše

U Istri je tijekom noći i jutra ponegdje palo i oko 100 mm kiše dok je Pula ponovo potopljena s 40 mm padalina, piše iPress.

Video: Istramet.hr

Prema podacima s meteoroloških postaja Istrameta najviše kiše palo je u zaleđu Matulja. Gotovo nestvarno djeluje podatak o 222 mm koliko je od ponoći zabilježila meteorološka postaja Stara Pošta. Ekstremnih 177 mm palo je i u Poljanama, a više od 100 mm zabilježila je i postaja na zapadnom izlazu iz tunela Učka.

I Pazinštinu je natopila ekstremna kiša. Nabujala je Pazinčica, a poplavljene su brojne njive na širem području. Obilne kiše bilo je i na Tinjanštini (70-ak mm), ali i na Žminjštini gdje je zabilježeno do 104 mm.

Bujica je odnijela privremeni nasip preko rijeke Raše koji je izgrađen za prijelaz vozila dok traje obnova mosta. Iako je prema riječima očevidaca ispod nasipa puštena cijev za protok vode širine 1 m, to očito nije bilo dovoljno da primi svu vodu koja se sručila s pritoka, piše Istramet.

Prema podacima Hrvatskih voda, mjerna postaja Karbuna-Šepčići zabilježila je ekstremno nagli porast vodostaja. U noći je vodostaj tako iznosio samo 8 cm, a već rano ujutro popeo se na 267 cm!


Reci što misliš!