Događaji

10 000

Prvi puta ovog ljeta broj posjetitelja na Skradinskom buku dosegao maksimum

Prvi puta ovog ljeta broj posjetitelja na Skradinskom buku dosegao maksimum
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prvi puta ovog ljeta, u ponedjeljak oko 13 sati broj posjetitelja na Skradinskom buku u Nacionalnom parku Krka dosegao je brojku od 10 tisuća, koliko maksimalno ljudi u jednom trenutku može biti na tom mjestu, doznajemo u Javnoj ustanovi Nacionalnog parka Krka.

„Prvi puta ovog ljeta broj na ekranu na kojem je prikazan broj posjetitelja na Skradinskom buku, broj je dosegao 10 tisuća što znači da u tom trenutku više nije bilo ulaznica za Skradinski buk. No, relativno brzo, nakon otprilike 20 minuta, ponovno je bilo dostupno oko 80 ulaznica, budući posjetitelji cijelo vrijeme cirkuliraju, neki ulaze, a neki izlaze te se broj posjetitelja stalno mijenja“ pojasnila je rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću JU NP Krka, Katia Župan.

Svi posjetitelji koji kupe ulaznicu za Skradinski buk u trenutku kada broj na ekranu dosegne 10 tisuća mogu, umjesto tamo, otići na Roški slap.

„Svima njima ponuđen je izlet autobusom na Roški slap, što je uključeno u cijenu ulaznice, tako da nitko od gostiju neće ostati zakinut, a na Skradinski buk mogu kada se broj posjetitelja smanji“ kaže Župan.

Ograničenje broja posjetitelja na Skradinskom buku, u Nacionalnom parku Krka uveli su u lipnju ove godine, prvenstveno zbog očuvanja prirode i posebnosti tog nacionalnog parka.

Skradinski buk je posljednja, sedma, najduža sedrena barijera na rijeci Krki, a rast sedrene barijere prouzročio je ujezerenje vode rijeke Krke do Roškog slapa i tri kilometra donjeg toka rijeke Čikole, tvoreći tako jedan od najneobičnijih i najljepših krajobraza Nacionalnog parka Krka.


Reci što misliš!