Događaji

nakon tragedije

London uvodi sigurnosni pregled zgrada

London uvodi sigurnosni pregled zgrada
AP

Na tisuće domova u zgradama širom Velike Britanije su pod hitnim sigurnosnim provjerama nakon požara koji je odnio najmanje 17 života u Londonu, piše Independent.

Strahuje se kako je fasada koja se često koristi na takvim tipovima zgrada, a koja je bila i na Grenfell Toweru, imala udjela u nevjerojatnoj brzini kojom se požar proširio. 

Stanari tvrde kako su upozoravali na probleme u Grenfell Toweru još prije nekoliko godina, posebno prošle godine nakon što je zgrada prekrivena aluminijskim panelima kako bi joj se poboljšao vanjski izgled.

Zgrade širom Velike Britanije renovirane su od strane iste tvrtke koja je radila renoviranje na Grenfell Toweru, pa će te zgrade sada biti pregledane iz sigurnosnih razloga, piše Independent.

Sadiq Khan, gradonačelnik Londona, jedan je od ljudi koji su zatražili hitnu inspekciju na neboderima širom Velikom Britanije, posebno u dijelu sigurnosti od požara, a policija je vezano za požar na Grenfell Toweru pokrenula odvojenu kaznenu istragu.

Hitnu istragu je zatražila i Theresa May, koja je kritizirana jer se nije pojavila pred stanarima zgrade, dok je Jeremy Corbyn vođa laburista, razgovarao direktno s njima.


Reci što misliš!