Događaji

stiže i ministar

Započinju radovi na dionici državne ceste DC502 'Smilčić – Pridraga'

Započinju radovi na dionici državne ceste DC502 'Smilčić – Pridraga'
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković u četvrtak, 9. ožujka nazočiti će prigodnoj svečanosti uvođenja u posao odabranog izvođača radova u okviru Projekta obnove dionice državne ceste DC502 'Smilčić – Pridraga'

Svečanost otvorenja radova, započet će u 13 sati u Pridrazi, na lokaciji zahvata (kod benzinske postaje 'Batur – Benz'), u organizaciji naručitelja radova, Hrvatskih cesta d.o.o., čiji će direktor, Josip Škorić, nazočne ukratko upoznati sa glavnim značajkama Projekta.

Projekt obnove dionice državne ceste DC502 'Smilčić – Pridraga' u duljini zahvata od 8.85 kilometara. koja je dio obilaznog pravca u slučaju zatvaranja autoceste A1, obuhvaća ojačanje kolničke konstrukcije, uređenje postojećih i izgradnju novih autobusnih stajališta te obnovu oborinske odvodnje, dok će se u naseljima Pridraga i Smilčić izgraditi nogostupi, u okviru radova na obnovi ove cestovne dionice.

Projektant radova je tvrtka Ingris d.o.o. iz Zadra, a radove u vrijednosti 16.255.036,65 HRK ( bez PDV-a) izvodit će tvrtka Sarađen d.o.o., uz predviđeni rok realizacije od 6 mjeseci, od dana uvođenja izvođača u posao.

Nadzor nad izvođenjem radova obavlja tvrtka IGH d.d. iz Zagreba.


Reci što misliš!