Događaji

podravka

Pucar: Za mene je ovo velika čast, ali i obveza

Nakon političkog trilera, dva dana vijećanja Nadzornog odbora pod velom tajnosti, izabran je nasljednik Zvonimira Mršića - Marin Pucar

Marin Pucar novi je čelni čovjek Podravke. Obećava još bolje dane za tu kompaniju.

Nakon političkog trilera, dva dana vijećanja Nadzornog odbora pod velom tajnosti, izabran je nasljednik Zvonimira Mršića - Marin Pucar.

"Naglašavam da smo donijeli jednoglasnu odluku o tome", rekao je predsjednik Nadzornog odbora Dubravko Štimac. Pucar, koji odbacuje priče da je čovjek ministra Gorana Marića, poručio je nakon imenovanja da Podravka može još više iskoračiti na globalno tržište, a Vegeta postati globalni proizvod.

"Za mene je ovo izuzetne velika čast i odgovornost biti na čelu najveće hrvatske prehrambene kompanije, ali i velika obveza i za menadžment i sve zaposlenike - da se Podravka učini još boljom, uspješnijom nego što je do sada...", rekao je Pucar. A očekivanja su velika.

"Naša je vizija kao članova NO, ali to je prije svega i misija Uprave da ova tvrtka u naredne četiri godine mora još više pojačati, treba udvostručiti potencijal, tu mislim i na njezine prihode", rekao je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Luka Burilović.

Marin Pucar zapravo se vraća u Podravku jer je tamo prvi put stigao 2001. i s vremenom napredovao. Član Uprave postao je 2008., a na toj poziciji bio je i u vrijeme afere Spice, ali on ne vuče te pravosudne repove. 2010. skrivio je prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi, zbog čega je osuđen na 10 mjeseci kazne, koju je odslužio u zatvoru otvorenog tipa. Nakon Podravke i prelazi u Zvečevo 2012., gdje je krajem 2013. postao i predsjednik Uprave te tvrtke, a napušta je lani u rujnu.


Reci što misliš!