Događaji

Politika

Osnovan Savjet za branitelje SDP-a Zadarske županije

Osnovan Savjet za branitelje SDP-a Zadarske županije

Kolanović je rekao kako je od početka u Hrvatskoj vojsci na zadarskom području te da je bio zapovjednik 112. bojne do 1992.

Na osnivačkoj sjednici Savjeta za branitelje SDP-a Zadarske županije za predsjednika je izabran bojnik u mirovini Mladen Kolanović koji je nakon izbora izjavio da nije član SDP-a, ali će preko te stranke utjecati na poboljšanje Zakona o braniteljima.

Kolanović je rekao kako je od početka u Hrvatskoj vojsci na zadarskom području te da je bio zapovjednik 112. bojne do 1992. nakon čega je prešao u 159. brigadu.

Negdašnji ministar branitelja Ivica Pančić ocijenio je da se hrvatski branitelji 1991. nisu prepoznavali po stranačkoj pripadnosti, nego su zajedno oslobađali domovinu. Stoga nije u redu da HDZ prisvaja branitelje, rekao je. Dodao je kako ne prihvaća brojku od 489.000 branitelja, koja, po njegovim riječima, raste, a ne prihvaća ni uvjete za dodjelu dionica u braniteljskom fondu. U Hrvatskoj je, nastavio je, oko 25.000 nezaposlenih branitelja, a ova Vlada ih ne zapošljava ni u državnim tvrtkama, među kojima su i Hrvatske autoceste, zbog čega je uputio prosvjedno pismo ministru Božidaru Kalmeti.

Kalmeta mi nije ni odgovorio, dodao je, a na novinarski upit je rekao: "Da je ministar Kalmeta častan čovjek, u HAC-u ne bi radili njegovi rođaci, nego hrvatski branitelji."

Predsjednik SDP-ova Savjeta za branitelje brigadir Ante Kotromanović rekao je kako će se savjeti za branitelje osnovati i u ostalim hrvatskim gradovima, da bi zagovarali interese braniteljske populacije.


Reci što misliš!