Događaji

Italija

Velika akcija protiv mafije na Siciliji - uhićeno 14 mafijaških šefova

Velika akcija protiv mafije na Siciliji - uhićeno 14 mafijaških šefova

Za Salvatoreom Lo Piccolom se traga već 20 godina, a navodno je današnjoj operaciji uspio pobjeći u posljednji trenutak

Talijanska policija pokrenula je danas veliku operaciju protiv mafije na Siciliji, uhitivši neke od novih mafijaških šefova koji pokušavaju ponovno oživjeti veze s američkom mafijom, a bave se iznuđivanjem, pranjem prljavog novca i krijumčarenjem.

Po nalogu tužitelja u Palermu, Maurizija De Lucije, više od 100 policajaca provodi operaciju uhićenja i pretresa, nakon višemjesečne istrage i telefonskih prisluškivanja.

Pod optužbom za mafijaško udruživanje radi provođenja kriminalnih djela krijumčarenja, iznuda, pranja novca i organiziranja "reketa" uhićeno je u četvrtak 14 mafijaških šefova.

Uhićen je, između ostalih, Calogero Caruso, koji je, prema nalazima istrage, usko povezan s glavnim šefom cijele mafije Salvatoreom Lo Piccolom koji je u bijegu i za kojim se traga. Lo Piccolo je došao na čelo mafije nakon uhićenja neprikosnovenog šefa mafije Bernarda Provenzana prošle godine.

Za Salvatoreom Lo Piccolom se traga već 20 godina, a navodno je današnjoj operaciji uspio pobjeći u posljednji trenutak.

Iz zaključaka policijske istrage u Palermu proizišla je povezanost s američkom mafijom s kojom postoji veza u krijumčarenju drogom i novcem.

Preko SAD-a se trebao prati prljavi novac i ulagati ga u čiste poslove kao što su graditeljstvo, trgovački centri i dionice na burzama.


Reci što misliš!