Događaji

Olupina

"Und Adriyatik" sutra ujutro uplovljava u luku Trst

Isplovljavanje turskog broda u teglju u nedjelju prijepodne odobrila je Lučka kapetanija Pula uz ispunjavanje sigurnosnih uvjeta koje je zatražilo norveško klasifikacijsko društvo "Det Norske Veritas"

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru dobila je u 13.30 izvješće od tvrtke Bluewater Ship Management koja je predstavnik brodara da bi turski ro-ro brod "Und Adriyatik" sutra ujutro trebao uploviti u luku Trst čim se za njega oslobodi prikladan vez.

Naime, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture danas je zatražilo očitovanje o odlasku broda iz hrvatskog teritorijalnog mora s obzirom da se još uvijek nalazi tri nautičke milje zapadno od Savudrije, saznajemo od glasnogovornice Ministarstva Marine Halužan.

Premda je u nedjelju u 13 sati započelo njegovo tegljenje prema Trstu, brod još uvijek čeka odobrenje talijanskih pomorskih vlasti za nastavak puta koje od brodovlasnika traže dodatna sigurnosna jamstva za tegljenje broda.

Isplovljavanje turskog broda u teglju u nedjelju prijepodne odobrila je Lučka kapetanija Pula uz ispunjavanje sigurnosnih uvjeta koje je zatražilo norveško klasifikacijsko društvo "Det Norske Veritas".

Brod tegle dva talijanska tegljača "Spica" i "Angelina C", a prate ih i dva tegljača riječkoga Jadranskoga pomorskog servisa - "David prvi" i "Beli Kamik".

Do isplovljavanja iz teritorijalnog mora RH turski će brod pratiti brodica Lučke kapetanije Pula.


Reci što misliš!