Događaji

Eksplozija

Osam ozlijeđenih u eksploziji shopping centra u SAD-u

Osam ozlijeđenih u eksploziji shopping centra u SAD-u

Spasioci pod ruševinama još uvijek traže preživjele

U jučerašnjoj eksploziji shoping centra u Waukeganu ozlijeđeno je najmanje osam osoba, prenosi Chichago Tribune.

Eksplozija koja se desila sredinom dana vjerojatno je uzorkovana curenjem plina u zgradi, objavile su tamošnje vlasti.

''Zasada vjerujemo da se radilo o eksploziji plina'', izjavio je šef policije Bill Biang, nakon što su vatrogasci došli na mjesto incidenta, a policija je zatvorila promet oko mjesta događaja na nekoliko sati.

Spasioci su proveli temeljitu pretragu zgrade nakon što su obaviješteni kako su neki ljudi ostali zatočeni. Pretraga će se nastaviti i danas kako bi se osiguralo da su svi na sigurnome.

''Spasioci su pregledali 99.9 posto zgrade'', rekao je zamjenik šefa vatrogasaca Dan Young. ''Danas ćemo provjeriti ostatke zgrade00.

Vlasti vjeruju kako je eksplozija potekla iz frizerskog salona ''Cleopatra'', gdje su spasioci izvukli dvoje žrtava, muškarca i ženu, dok su se vatrogasci borili sa obuzdavanjem požara koji je oštetio još dva dućana.

Žrtve, koje još nisu identificirane, prevezene su u medicinski centar Vista u Waukeganu. Tamo je također pružena liječnička pomoć za još troje žrtava s manjim ozljedama, dok je još troje žrtava liječeno na mjestu nesreće.

Jedna od žrtava je 27-godišnja Isabel Gonzales koja se u trenutku nesreće nalazila u frizerskom salonu, rekla je njezina šogorica Odalys Palomo.

''Čula je eksploziju, a kada se probudila nalazila se pod hrpom kamenja'', rekla je Palomo. Gonzales je zbog ozljeda hospitalizirana tijekom noći.


Reci što misliš!