Događaji

Navijači

U Vukovaru se okupilo oko 2.500 navijača hrvatskih klubova

U Vukovaru se okupilo oko 2.500 navijača hrvatskih klubova

Dolazak navijača iz cijele Hrvatske reakcija je na napad veće skupine maskiranih navijača nogometnog kluba Crvena zvezda koji su kamenovali Učenički dom u Borovu naselju 14. veljače

U Vukovaru se okupilo oko 2.500 navijača više nogometnih klubova. Navijači su došli iz svih područja Hrvatske, od Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra i Zagreba, do Osijeka i Vinkovaca. Najprije su se okupili ispred vukovarskog hotela Dunav, nakon čega su na spomeniku križu u znak potpore Vukovarcima položili vijenac.

Prosvjedni skup osiguravaju jake policijske snage, a prema neslužbenim procjenama u Vukovaru je razmješteno više od 500 pripadnika interventne i drugih policija. Policija je sve navijače-prosvjednike pregledala na ulasku u Vukovar te pri izlasku iz autobusa i automobila u samom Vukovaru. Vođe navijačkih skupina nisu željeli dati izjave novinarima.

Dolazak navijača iz cijele Hrvatske reakcija je na napad veće skupine maskiranih navijača nogometnog kluba Crvena zvezda koji su kamenovali Učenički dom u Borovu naselju 14. veljače.

Napadači su psovali Hrvatsku i prvoga hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, uzvikivali su "Ovo je Srbija", a učenicima doma prijetili na nacionalnoj osnovi. Vukovar su prije tri dana preplavili ćirilični grafiti navijača Crvene zvezde, poznatijih kao Delije.


Reci što misliš!