Događaji

Kornatska tragedija

Obitelji poginulih vatrogasaca dobile odštetu

Obitelji poginulih vatrogasaca dobile odštetu

Šibenski Općinski sud prihvatio je tužbeni zahtjev u cijelosti, kako su tražile obitelji, pa će im se morati isplatiti oko 4 milijuna kuna odštete

Pet obitelji vatrogasaca nastradalih prošloga ljeta na Kornatu - Ševerdija, Stančić, Skočić, Juričev-Mikulin i Strikoman - dobilo je parnicu u kojoj su tužili Grad i DVD Vodice te Općinu i DVD Tisno. Šibenski Općinski sud prihvatio je tužbeni zahtjev u cijelosti, kako su tražile obitelji, pa će im se morati isplatiti oko 4 milijuna kuna odštete.

Za dva dana dogovorena je glavna rasprava i za preostale tri obitelji koje su tužile Grad Šibenik i Javnu vatrogasnu postrojbu.

Odvjetnik obitelji poginulih vatrogasca Maro Mihočević nakon ročišta je izjavio kako smatra da je njihova pravna obveza da to plate, ali je dodao da smatra kako je moralna obveza da to plati i Republika Hrvatska te da tako pomogne lokalnoj samoupravi.

Odvjetnik tuženih izrazio je žaljenje što se u parnicu nije uključila i država. Naime, tužene strane bile su zatražile da se u spor kao treća strana uključi i država i tako preuzme svoj dio odgovornosti za kornatsku tragediju.


Reci što misliš!