Događaji

Humanitarna akcija

Rijeka: humanitarna utrka "Homo si teć"

Rijeka: humanitarna utrka

Priredbu su otvorili sudionici 7. riječkog polumaratona koji su trčali stazom od Korza do Preluka i natrag, dugačkom 21 kilometar

U središtu Rijeke danas je održana tradicionalna sportsko-humanitarna priredba "Homo si teć" u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća trkača iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Kenije, Ugande, Mađarske i Italije, a održani su još i 7. riječki polumaraton, dječja utrka i "Hendi kup" za slabovidne osobe i osobe s invaliditetom.

Priredbu su otvorili sudionici 7. riječkog polumaratona koji su trčali stazom od Korza do Preluka i natrag, dugačkom 21 kilometar. Nakon njih, dionicu od 200 metara na Korzu pretrčali su polaznici riječkih i županijskih vrtića te sudionici "Hendi kupa".

Središnja utrka "Homo si teć" za građane održana je na dionici dugačkoj 3154 metra, a cilj je bio ispred zgrade Radija Rijeke na Korzu.

Osim triju utrka, pripremljen je i drugi sportski, od akcija Atletskog kluba "Kvarner Autotrans" pod sloganima "Testiraj sebe" i "Koliko si brz", te zabavni program, nagradne igre i Mali sajam autohtonog kulinarstva u sklopu kojega je za građane spravljena velika "fritaja" od šparoga.

U humanitarnom dijelu, osim sponzora, sudjelovali si i svi trkači, koji su kupili prigodne majice sa startnim brojem, a novac je namijenjen perspektivnim sportašima i udrugama.


Reci što misliš!