Događaji

Onečišćenje

Još nije poznat uzrok onečišćenja vode u šibenskoj bolnici

Još nije poznat uzrok onečišćenja vode u šibenskoj bolnici

Svi pacijenti koji su mogli biti otpušteni iz bolnice poslani su kući, a na odjelu ih je ostalo samo troje

Još nije poznat uzrok onečišćenja vode zbog kojeg su na Odjelu za uho, grlo, nos šibenske Opće bolnice jučer obustavljene sve operacije, a većina pacijenata puštena je kući, izjavio je danas ravnatelj Bolnice Željko Burić.

Za eventualne hitne operacijske intervencije osigurana je rezervna operacijska dvorana na kirurškom odjelu, kazao je Burić i najavio da će tehnička služba Bolnice u ponedjeljak dati procjenu stanja vodovodnih instalacija budući da se pretpostavlja da je pukla neka od vodovodnih cijevi.

"Kada dobijemo procjenu stanja i kada se vidi što će se trebati napraviti, odnosno koliki je opseg radova i koliko bi oni mogli potrajati, odlučit ćemo kako ćemo osigurati posebnu skrb za pacijente s otorinolaringološkim problemima te hoće li biti potrebno izmjestiti cijeli odjel", kazao je Burić.

Rekao je kako su prvi problemi s vodom uočeni prije desetak dana, a rezultati analize koji su stigli jučer pokazali su da je voda bakteriološki ispravna, ali zamućena i neugodnog miris te nije za uporabu.

Svi pacijenti koji su mogli biti otpušteni iz bolnice poslani su kući, a na odjelu ih je ostalo samo troje. Za bolničko osoblje, rekao je Burić, osigurana je pitka voda iz aparata. Podsjetio je kako je zgrada u kojoj je smješten Odjel za uho, grlo, nos u prilično derutnom stanju ikako je Odjel zadnji put obnavljan je prije više od 20 godina.

"Ministar zdravstva Darko Milinović za svog nedavnog posjeta šibenskoj bolnici obišao je i taj odjel, te je zaključeno kako je potrebna temeljita obnova. No, u ovoj godini planirana je obnova kirurškog odjela koji je također u vrlo lošem stanju, tako da na sredstva za obnovu Odjela za uho, grlo, nos, uz pomoć Ministarstva zdravstva, možemo računati tek sljedeće godine", kazao je Burić.


Reci što misliš!