Događaji

Zločinci

Pripadnici UN zlostavljali djecu

Pripadnici UN zlostavljali djecu

Dopisniku BBC u Obali Slonovače jedna je trinaestogodišnja djevojčica ispričala kako su je silovala desetorica pripadnika mirovne misijeUN-a protiv kojih nisu poduzete nikakve kaznene mjere

Međunarodna humanitarna organizacija 'Save the Children' priopćila je da su pripadnici mirovnih snaga i humanitarni radnici zlostavljali djecu među kojima je bilo i šestogodišnjaka.

Istraživanja su provedena na slučajevima zlostavljene djece u Obali Slonovače, na Haitiju i na jugu Sudana.

'Save the Children' navodi da su zlostavljana djeca u većini slučajeva suviše uplašena da bi prijavila zločin i govorila o zlostavljanju.

Dopisniku BBC u Obali Slonovače jedna je trinaestogodišnja djevojčica ispričala kako su je silovala desetorica pripadnika mirovne misije UN-a protiv kojih nisu poduzete nikakve kaznene mjere.

'Save the Children' ističe da je potrebno osigurati bolje sustave zaštite djece širom svijeta.

Ujedinjeni Narodi priopćili su kako će pažljivo proučiti izvještaj organizacije 'Save the Children'

'Mi imamo veliki broj pripadnika. Radi se o više od 100.000 ljudi na terenu u mirovnim misijama UN-a, a cifra dostiže čak i do 200.000 ljudi. Dakle, činjenica je da će biti incidenata. Ono na što se treba usredotočiti je da se u slučaju takvih incidenata provede istraga i sve što za njom slijedi', rekao je Nick Birnback iz UN.


Reci što misliš!