Događaji

Tužba

Milorad Dodik tuži UN

Milorad Dodik tuži UN

oš prije tjedan dana imao je javnu prepisku s predsjednikom RH-a Stjepanom Mesićem, optužio Hrvatsku za genocid kao i medije za "sotonizaciju"

Milorad Dodik, prvi čovjek vlade Republike Srpske, najavio je danas kako će tužiti Ujedinjene narode kao i Nizozemske postrojbe UNPROFOR-a, jer nisu, kako kaže, zaštitili okolna srpska sela od napada muslimanskih snaga iz zaštićene zone Srebrenica, prenosi Index.hr .

Kontroverzni Dodik, novinarima u BiH, objasnio je tužbu vlade Republike Srpske kao svojevrsni odgovor za tužbu bošnjačkih udruženja iz Srebrenice koji su tužile nizozemsku vladu jer nisu zaštitile stanovništvo Srebrenice. Sud se u tom slučaju proglasio nadležnim, a Dodik isto očekuje i za njegov slučaj.

Premijer Republike Srpske s ovom najavom zadržao je svoju visoku poziciju u medijima zemalja bivše Jugoslavije. Još prije tjedan dana imao je javnu prepisku s predsjednikom RH-a Stjepanom Mesićem, optužio Hrvatsku za genocid kao i medije za "sotonizaciju".

Izjava o izjednačavanju tužbe odnosno žrtve za Srebrenicu, samo još jedna potvrdu za balkansku političku medijsku zvijezdu.


Reci što misliš!