Događaji

Uskoro novo uhićenje

Beograd: "Blic" najavljuje uhićenje Ratka Mladića

Beograd:

Timu operativaca kojem je povjerena zadaća lociranja i uhićenja Mladića odgođeni su godišnji odmori

Vlasti u Beogradu planiraju do kraja kolovoza uhititi i izručiti Haškom sudu odbjeglog haaškog optuženika Ratka Mladića, piše beogradski "Blic", a javlja HRT .

Timu operativaca kojem je povjerena zadaća lociranja i uhićenja Mladića odgođeni su godišnji odmori, piše taj list pozivajući se na izvor iz vrha srbijanske Vlade, dodajući da će nadležni pokušati iskoristiti kolovoz "kao mrtvo razdoblje" za Mladićevo uhićenje, jer parlament ne radi, te je smanjena mogućnost "političkih manevara" radikala i manja je opasnost od prosvjeda i uličnih nemira, prenosi Hina.

Osim toga, dodaje se, javnost koja je doživjela svojevrsni šok nakon nedavna uhićenja Radovana Karadžića, sada je pripremljena i za moguća nova uhićenja, što je također trenutak koji vlasti ne žele propustiti.

I tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević, koji je na čelu Akcijskog tima za suradnju s Haaškim sudom, u intervjuu najnovijem broju beogradskog tjednika "Vreme", izjavio je da je vlastima prioritet uhićenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Dnevnik "Blic" dodaje da je zbog plana skorog uhićenja Mladića službeni Beograd zatražio od glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza da odgodi svoj posjet Beogradu, planiran za početak kolovoza, za početak rujna.

Brammertzov dolazak u Beograd u rujnu mogao bi slijediti nakon uhićenja Ratka Mladića, piše list, dodajući da bi "munjevito uhićenje dva najtraženija haaška bjegunca" omogućilo Beogradu da traži ubrzani put ka Privremenom trgovinskom sporazumu Srbije s EU.


Reci što misliš!