Događaji

Manifestacija

U Šibeniku sutra počinju Dani Fausta Vrančića

U Šibeniku sutra počinju Dani Fausta Vrančića

Manifestaciju o Faustu Vrančiću sutra navečer otvorit će padobranski tim "Red Bull" na središnjem gradskom trgu Poljani

Šibenska Turistička zajednica i gradska uprava od 2. do 5. rujna organiziraju kulturnu priredbu Dane Fausta Vrančića, najavio je danas na konferenciji za novinare dogradonačlenik Tomislav Ninić.

Manifestaciju o Faustu Vrančiću sutra navečer otvorit će padobranski tim "Red Bull" na središnjem gradskom trgu Poljani.

Program će popratiti predavanja "Faust Vrančić u izdavaštvu Gradske knjižnice" i "Povijest i izložba šibenske kape". Bit će predstavljena i slikovnica o Faustu Vrančiću u izdanju Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić", a na završni dan bit će organiziran posjet Vrančićevu ljetnikovcu i muzeju na otoku Prviću, te položeni vijenci na njegov grob u mjesnoj crkvi Gospe od Milosti.

"Tom će prigodom u Prvić Luci na otoku Prviću biti položen i temeljini kamen za spomen-park Faustu Vrančiću, u koji će oko milijun kuna uložiti grad Vodice i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture", rekao je dogradonačelnik Ninić.

Manifestacija posvećena znamenitu šibenskom humanistu i izumitelju Faustu Vrančiću (1551.-1617.) trebala bi, uz Srednjovjekovni sajam u Šibeniku i obilježavanje obljetnice obrane grada 1991. - rujanskoga ratnog pothvata - ponuditi brojne kulturne sadržaje i obogatiti turističku posezonu, rečeno je na konferenciji.


Reci što misliš!