Događaji

Napad

SAD službeno potvrdio napad na selo u Siriji

SAD službeno potvrdio napad na selo u Siriji

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hasan Qashqavi osudio je američki vojni upad na sirijski teritorij

Jedan američki dužnosnik potvrdio je jučerašnji napad na selo u Siriji koji su izveli američki vojnici, naglasivši kako je ta operacija bila "uspjeh" u borbi protiv stranih boraca u Iraku, javlja Totalportal.hr

SAD, koji optužuje Siriju da ne sprječava priljev boraca Al Qaide i drugih pobunjenika u Irak, prvotno nije ni potvrdio ni zanijekao napad. Glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino, odbila je komentirati incident, a međunarodna koalicija u Iraku, koju predvodi američka vojska, ranije je kazala da nema "nikakvu informaciju'' o napadu na sirijsko selo.

Američki vojnici dopremljeni helikopterima jučer oko 14.45 sati po srednjoeuropskome vremenu, upali su u civilnu zgradu u sirijskom selu Al-Sukkarija, u regiji Abu Kamal, oko 550 km sjeveroistočno od Damaska, u blizini iračke granice, pri čemu su ubili osmero radnika koji su se tamo zatekli.

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hasan Qashqavi osudio je američki vojni upad na sirijski teritorij, dok je Rusija optužila Sjedinjene Države da potiču napetosti na Bliskom istoku.

"Vjerujemo da se pod sloganom borbe protiv terorizma u napade, koji zaslužuju osudu, ne smije kretati na teritoriju suverene države", priopćeno je iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

SAD optužuje strane borce, poglavito iz arpaskih zemalja, da se ubacuju na irački teritorij preko granice sa susjednom Sirijom, poglavito preko pograničnog prijelaza Al-Qaem.


Reci što misliš!