Događaji

Obnova

Konačno obnova kirurgije u Šibeniku

Konačno obnova kirurgije u Šibeniku

Investicija je vrijedna oko 12 milijuna kuna, a cijeli posao trebao bi biti završen do početka sljedeće turističke sezone

Šibenčani su danas konačno dočekali početak radova na obnovi zgrade Odjela kirurgije Opće bolnice Šibenik u kojoj se liječe i građani iz okolnih županija te brojni turisti.

Investicija je vrijedna oko 12 milijuna kuna, a cijeli posao trebao bi biti završen do početka sljedeće turističke sezone.

Dotad će kirurgija biti smještena u prostorima bivšeg plućnog odjela. Obnovom odjela, kirurgija će dobiti tri vrhunski opremljene kirurške dvorane.

- Više se niti ne sjećam kada se zadnji put radilo na obnavljanju Odjela kirurgije. Prije nekoliko godina djelomično je obnovljena samo takozvana "muška" strana. Sada se obnavljaju "ženske" operacijske dvorane. To je polovica odjela, a kasnije ćemo obnoviti i "mušku" stranu. U građevinskom dijelu radova Ministarstvo zdravstva neće sudjelovati, ali će nakon završetka radova sa svojim novcem sudjelovati u nabavi opreme potrebne za vrhunsku medicinu - kazao je ravnatelj Opće bolnice Šibenik dr. Željko Burić.

Inače, bolnica u Šibeniku otvorena je 1883. godine i u to vrijeme spadala je među najsuvremenije u Europi.


Reci što misliš!