Događaji

Hrabrost

Dubrovački kapetan spasio turistički brod od napada pirata

Dubrovački kapetan spasio turistički brod od napada pirata

Somalijski pirati često otimaju teretne brodove i manje brodove s turistima, a ovo je tek drugi puta da su pokušali oteti luksuzni kruzer

Dubrovački kapetan Jurica Brajčić spasio je luksuzan turistički broda Nautica od napada pirata dok je plovio između Somalije i Jemena, prenosi Totalportal.hr .

Dva piratska čamca otvorila su vatru na Nauticu u kojem se nalazilo 690 putnika i 386 članova posade, no dubrovački je kapetan manevrirajući brodom uspio spriječiti napad. Brajčić je naime ubrzao brod do maksimalne brzine i tako uspio pobjeći čamcima napadača. Jedan od čamaca se uspio približiti na oko 300 metara ispalivši osam pucnjeva iz pušaka prema brodu no pri tom nitko nije ozlijeđen niti je učinjena ikakva materijalna šteta.

Somalijski pirati često otimaju teretne brodove i manje brodove s turistima, a ovo je tek drugi puta da su pokušali oteti luksuzni kruzer.

Brod sa šest zvjezdica, na kojem se odmaraju većinom američki, britanski i australski turisti, nalazi se na 32-dnevnom putovanju iz Rima prema Singapuru, na putovanju vrijednom oko 15.000 funti.

Brod bi u ponedjeljak trebao stići u Oman.

 


Reci što misliš!