Događaji

Sigurnost

Francuska će pojačati sigurnost glavnom gradu

Francuska će pojačati sigurnost glavnom gradu

Broj pripadnika sigurnosti već je pojačan od početka prosinca, uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, posebice u blizini robnih kuća

Francuska ministrica unutarnjih poslova Michele Alliot-Marie najavila je u utorak "pojačanje" ljudstva koje će se brinuti za sigurnost Pariza i velikih pokrajinskih gradova, nakon što je u utorak ujutro otkriven eksploziv u robnoj kući Printemps u glavnom gradu Francuske, javlja AFP

"Odlučila sam o povećanju broja ljudi koji brinu za sigurnost u Parizu i u velikim pokrajinskim gradovima", kazala je ministrica unutarnjih poslova u Senatu, prije prvog čitanja nacrta zakona kojim bi se žandarmerija pripojila njezinom ministarstvu 1. siječnja 2009.

Broj pripadnika sigurnosti već je pojačan od početka prosinca, uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, posebice u blizini robnih kuća.

Najavila je i da će u srijedu ujutro organizirati susret s glavnim ravnateljima policije i žandarmerije, prefektom policije, dužnosnicima obavještajnih službi, predstavnicima javnog prijevoza, pariških zračnih luka i robnih kuća.


Reci što misliš!