Događaji

Napad

Izrael napao Gazu, više od 140 mrtvih

Izrael napao Gazu, više od 140 mrtvih

Izraelska vojska potvrdila je napade rekavši da je cilj bila "teroristička infrastruktura"

Izraelske borbeni zrakoplovi ispalili su u subotu 30 raketa na različite ciljeve u pojasu Gaze, uništili nekoliko Hamasovih policijskih postaja i ubili najmanje 140 ljudi, objavila je televizija Al Jazeera i prenose očevici, javlja Reuters

Izraelska vojska potvrdila je napade rekavši da je cilj bila "teroristička infrastruktura".

Na televizijskim snimkama vide se tijela razasuta po cesti te spasioci kako nose mrtve i ranjene. Na pogođenim zgradama uočljiva je velika materijalna šteta.

Hamas i Islamski džihad naredili su svojim borcima da svim raspoloživim sredstvima osvete današnje žrtve izraelskog napada.

Više od 120 ljudi je poginulo, a 200 ranjeno u gradu Gazi, prenosi Al Jazeera pozivajući se na liječničke izvore.

Prema riječima glasnogovornika Hamasove policije Islama Shawana, u trenutku napada u policijskoj postaji u gradu Gazi održavala se svečana dodjela diploma novim policajcima. Među mrtvima je i zapovjednik policije Tawfiq Jabber.

Također, najmanje 20 osoba je poginulo, a 30 ih je ozlijeđeno u napadima na Khan Younis, izbjeglički kamp južno od Gaze, i grad Rafah.

Dopisnik Reutersa javlja da su u bombardirnju teško oštećeni luka u Gazi i zgrade službi sigurnosti Hamasa. Nad gradom se nadvio oblak crnog dima.

Prema riječima očevidaca, zračne udare izveli su borbeni zrakoplovi i helikopteri.

Do napada je došlo nakon odluke premijera Ehuda Olmerta da se svim sredstvima spriječe novi raketni napadi Palestinaca na jug Izraela.

Šestomjesečno primirje u Gazi isteklo je prošloga tjedna. U petak su s tog područja na jug Izraela ispaljeni deseci raketa i minobacačkih granata.


Reci što misliš!

 Izdvojeno