Događaji

Novi projekt

Radio GONG na 19 hrvatskih radio postaja

Radio GONG na 19 hrvatskih radio postaja

Cilj projekta je proizvodnja i emitiranje mjesečnih radio emisija orijentiranih na objašnjavanje pojmova koji su visoko zastupljeni u svakodnevnom govoru

Projekt Radio GONG medijski je projekt koji će GONG provesti u partnerstvu s lokalnim radio postajama. Trenutno u projektu sudjeluje 19 radio postaja širom Hrvatske, no očekujemo da će, nakon distribucije prve emisije, njihov broj porasti na 30.

Svakog mjeseca stručni tim GONG-a osmislit će i realizirati ukupno 12 desetominutinih radijskih emisija tijekom 2009. godine na teme razvoja političke kulture i društvenog angažmana građanki i građana: Civilno društvo; Filantropija; Volonterstvo; Društveno odgovorno poslovanje; Održivi razvoj; Dobro upravljanje - integritet; Transparentnost - pravo na pristup informacijama; Sukob interesa - korupcija; Etika i mediji; Izbori - lokalni izbori; Istraživanja javnog mnijenja - ankete, exit polovi; Lobiranje - zagovaranje.

Cilj projekta je proizvodnja i emitiranje mjesečnih radio emisija orijentiranih na objašnjavanje pojmova koji su visoko zastupljeni u svakodnevnom govoru, ali čije suštinsko značenje ostaje nepoznato većini naših građana, a tiču se političke kulture i društvenog angažmana građana i građanki.

Projektom se građane educira, ali i utječe na razvijanje kritičkog promišljanja među građanima o pojavama iz njihove neposredne blizine, ali i općenito na pojave u hrvatskom političkom životu.

Emisije su dinamične i uključuju anketu s građanima, teorijsku podlogu i jednu do dvije izjave stručnjaka. Ovim desetominutnim emisijama navedeni pojmovi mogu se objasniti na zanimljiv i sadržajan te temeljit način, ali i biti i uvod u neku govornu emisiju u koju se mogu uključiti slušatelji.

Sudjelovanje radio postaja u ovome projektu sastoji se u besplatnom emitiranju mjesečnih radio emisija, čime se svaka od njih pridružuje neprofitnom medijskom projektu edukacije građana i pridonosi izgradnji demokratizaciji Republike Hrvatske.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.


Reci što misliš!