Događaji

Potraga

Jaka bura otežava potragu za nestalim rumunjskim surferom

Jaka bura otežava potragu za nestalim rumunjskim surferom

Potraga je nastavljena jutros, a tri broda i zrakoplov pretražuju akvatorij. Nestali surfer je 34-godišnji rumunjski državljanin Cosmin Pauna

U tijeku je potraga za daskašem kojeg je jučer bura odnijela na pučinu. Dojavu je Središnjica za traganje i spašavanje na moru dobila od građanina iz Pule, s kupališta Mornar, koji je naveo kako je na moru dvogledom uočio surfera koji se bori s vjetrom.

Brod Lučke kapetanije Pula i remorker s reflektorima tragali su za daskašem gotovo do ponoći, ali bez rezultata. Potraga je nastavljena jutros, a tri broda i zrakoplov pretražuju akvatorij. Nestali surfer je 34-godišnji rumunjski državljanin Cosmin Pauna.

34-godišnji Rumunj sa svojom je suprugom jučer stigao u turističko naselje Zlatne stijene, gdje ih je čekala soba u hotelu Splendid. Pauna nije mogao dočekati da isproba svoju dasku na hrvatskom Jadranu, s obzirom da je daskaško iskustvo dosad uglavnom skupljao na jezerima, te se predvečer zaputio prema moru.

Njegova supruga je spasiteljima ispričala da je nosio sivu odjeću, a daska mu je plavo-bijele boje s bijelim jedrom koje je prošarano plavim i crvenim prugama. Potraga je pokrenuta sinoć oko 20 sati kad je ustanovljeno da je Rumunj nestao, a prekinuta je zbog nevremena oko 23 sata. Spasioci su na teren opet izašli jutros u 6 ujutro, a priključilo im se i vojno zrakoplovstvo, ali posao im otežava jaka bura i veliki valovi.


Reci što misliš!