Događaji

Moguće ukidanje PU šibenske

Šibenik će se bez sjedišta Policijske uprave pretvoriti u - selo

Šibenik će se bez sjedišta Policijske uprave pretvoriti u - selo

Ukidanjem sjedišta PU u Šibeniku će se narušiti sigurnost te će se grad pretvoriti u selo

Oko 200 policijskih djelatnika ostalo bi bez posla ili bi morali na posao putovati u neku drugu županiju ili bi, pak, ljudi koji imaju Visoku stručnu spremu postali pozornici. Rečeno je to danas na konferenciji za novinare koju je organizirao Šibenski intelektualni krug povodom nekih najava da bi Šibenik mogao ostati bez sjedišta Policijske uprave. Ukidanjem sjedišta PU u Šibeniku će se narušiti sigurnost te će se grad pretvoriti u selo, istaknuo je. U ime ŠIK-a najnovije događaje komentirali su bivši vojni zapovjednici i policajci.

Oni drže, čulo se, da bi Šibenik ukidanjem PU izgubio sve atribute i postao običan gradić. Stoga treba sve učiniti da se sačuva sjedište PU zbog organizacije, ali i ratnih zasluga. Naglašeno je, također, da se ozbiljniji poslovi koje obavlja policija teško mogu obavljati iz drugih županija.

"Važan je razlog za ostanak PU gubitak kadrova što se može vrlo lako dokazati kao neopravdano", istaknuo je bivši vojni zapovjednik Nikola Vukušić.

Bivši specijalac Ivica Ajduković izjavio je: "Možemo zamisliti kakav bi bio angažman šefova iz drugih županija! Koliko oni dobro poznaju teren i koliko ih je briga da na "prvu" reagiraju".


Reci što misliš!