Događaji

Zbog jučerašnjeg pretresa stanova, Gotovinina obrana u štrajku

Zbog jučerašnjeg pretresa stanova, Gotovinina obrana u štrajku

Protiv Gotovinina odvjetnika Ivanović već se vodi proces na zagrebačkome sudu zbog navodnog otuđivanja dokumentacije. Luka Mišetić izjavio je jučer za HTV kako Ivanovića stalno privode, iako mu ništa nije dokazano

Obrana generala Ante Gotovine danas će stupiti u štrajk zbog jučerašnje akcije policije u kojoj su, u potrazi za topničkim dnevnicima, pretraženi stanovi bivših visokih časnika Hrvatske vojske i djelatnika MORH-a, javlja HTV .

Hajka za topničkim dnevnicima

Najavio je to za Večernji list Gotovinin odvjetkih Luka Mišetić. Ako od nadležnog sudskog vijeća u Haagu dobiemo jamstva da će se protiv Hrvatske poduzeti određene mjere zbog grubog kršenja prava generala Gotovine, spremni smo odustati od štrajka, rekao je Mišetić.


Što je pronađeno kod bivših djelatnika HV-a?

U jučerašnjoj policijskoj akciji, uoči rasprave o topničkim devnicima idućeg tjedna u Haagu, pregledani su stanovi osmorice bivših djelatnika HV-a, među kojima su umirovljeni general Rahim Ademi i član braniteljskog tima generala Gotovine Marin Ivanović. Pretraženi su i stanovi Željka Hučića, Miroslava Vidovića, Eduarda Butijera i Joze Ribičića, a spominju se i imena umirovljenih generala Imre Agotića, te Petra Stipetića.

Dio pronađene dokumentacije je oduzet. Sada se provjerava njezina vjerodostojnost te je li riječ o MORH-ovim dokumentima ili onima koje smiju posjedovati i privatne osobe.

Jutarnji list tvrdi da je pronađena dokumentacija iz akcije Oluje, ali se još ne zna jesu li pronađeni i toliko traženi topnički dnevnici.

Protiv Gotovinina odvjetnika Ivanović već se vodi proces na zagrebačkome sudu zbog navodnog otuđivanja dokumentacije. Luka Mišetić izjavio je jučer za HTV kako Ivanovića stalno privode, iako mu ništa nije dokazano. Smatra kako hrvatske vlasti rade predstave uoči svakog velikog datuma i time gube na vjerodostojnosti.

S njim se ne slaže premijerka Jadranka Kosor koja vjeruje da će glavni haški tužitelj Serge Brammertz prepoznati hrvatske napore u vezi s topničkim dnevnicima. Oni su vlasništvo Hrvatske i mi želimo i moramo znati kakva im je sudbina, kazala je jučer Kosor. Izrazila je optimizam da će Hrvatska na vrijeme završiti pregovore s Europskom unijom te da će uskoro biti otvoreno i 31. poglavlje u pregovorima.

 


Reci što misliš!