Događaji

Nesreća u rudniku

U eksploziji u kineskome rudniku najmanje 12 poginulih

U eksploziji u kineskome rudniku najmanje 12 poginulih

Eksplozija se dogodila u rudniku ugljena Donnggou koji je smješten u gradu Juexiu u provinciji Shanxi

Nova eksplozija u kineskim rudnicima dogodila se sinoć i tako nastavila crni niz teških nesreća koje se sa smrtnim posljedicama događaju u Kini. U jutrošnjoj eksploziji, kako prenose kineski službeni mediji, poginulo je najmanje 12 ljudi.

Eksplozija se dogodila u rudniku ugljena Donnggou koji je smješten u gradu Juexiu u provinciji Shanxi. glasnogovornik gradske vlasti zadužen za sigurnost je objavio da se nesreća dogodila nakon što su radnici odbili slijediti sigurnosne mjere. Od posljedica eksplozije je ranjeno četvero rudara.

Nakon prethodne eksplozije koja se prije tjedan dana dogodila u jugoistočnom dijelu provincije Yunnan, spasioci se i dalje trude spasiti 11 zarobljenih radnika.

Rudarska industrija u Kini je jedna od najsmrtonosnijih na svijetu, a kao krivnja za gotovo s ve rudarske nesreće navodi se loše stanje sigurnosti koje je dodatno otežano nepostojanjem ikakvih vladinih mjera za zaštitu rudara i rudnika.

Samo u studenome od eksplozije rudnika ugljena u sjeveroistočnoj Kini je poginulo 108 rudara. To je bila majteža rudarska nesreća u posljednjih desetak godina.


Reci što misliš!