Događaji

Terorizam

U terorističkim napadima na američku i kanadsku bazu u Afganistanu ubijeni agenti CIA-e

U terorističkim napadima na američku i kanadsku bazu u Afganistanu ubijeni agenti CIA-e

Bombaš je ušetao u sportski objekt koji se nalazi u sklopu vojne baze i aktivirao eksploziv

U terorističkom napadu koji se dogodio u Khost provinciji u Afganistanu poginulo je osam Amerikanaca te se vjeruje kako se radi o CIA-inim djelatnicima. Istoga dana dogodio se drugi napad u kojem su poginula četiri kanadska vojnika i jedan novinar iz Kanade.

Bombaš je ušetao u sportski objekt koji se nalazi u sklopu vojne baze i aktivirao eksploziv. U napadu poginulo je osmero vojnika dok ih je najmanje šestero teško ozlijeđeno, prenosi CNN. Još uvijek nije jasno kako je terorist naoružan eksplozivom mogao nezamjetno proći pored osiguranja.

U drugom napadu koji se dogodio istog dana oko četiri kilometara južno od Kandahara gdje se nalazi središte kanadskog kontingenta poginulo je petero Kanađana dok ih je najmanje četvero ozlijeđeno. Jedan od poginulih Kanađanina je i 34-godišnji novinar.

On je prvi novinar iz Kanade koji je poginuo u ratu u Afganistanu. Novinar je putovao s vojnicima kako bi obavještavao Kanadu o akcijama kanadskih aktivnosti u Afganistanu. S ovim poginulima broj kanadskih vojnika u Afganistanu popeo se na 138.


Reci što misliš!