Događaji

Znanstvenice

Stipendije "Za žene u znanosti"

Stipendije

Nacionalni program stipendiranja u Hrvatskoj dio je međunarodnog projekta For Women in Science koji je u suradnji L´Oréala i UNESCO-a pokrenut 1998. kao prva međunarodna nagrada u svijetu posvećena ženama u znanosti

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L'Oreal Adria održat će u povodu ovogodišnje dodjele stipendija nacionalnog programa stipendiranja Za žene u znanosti konferenciju za novinare. Na njoj će se predstaviti nove stipendistice tog programa, četiri mlade znanstvenice. Stipendije se dodjeljuju u vrijednosti od četiri tisuće eura, javlja HTV .

Ove godine o novim stipendisticama odlučivalo je natječajno povjerenstvo u kojemu su predsjednica akademkinja Sibila Jelaska, akademici Vladimir Paar i Krešimir Nemec, Jasna Mencer, Ivan Vicković, Dražen Vikić - Topić, Katica Biljaković i Vida Demarin.

Nacionalni program stipendiranja u Hrvatskoj dio je međunarodnog projekta For Women in Science koji je u suradnji L´Oréala i UNESCO-a pokrenut 1998. kao prva međunarodna nagrada u svijetu posvećena ženama u znanosti.

Do danas je razvio ukupno tri programa: Međunarodne nagrade znanstvenim laureatkinjama, te Međunarodni i Nacionalni program stipendiranja.

 

 


Reci što misliš!