Događaji

Konferencija u 17 sati

Prekinuti pregovori seljaka s ministrom Čobankovićem

Prekinuti pregovori seljaka s ministrom Čobankovićem

Seljaci naime ističu kako se nije ni približno došlo do onoga što oni traže

Pregovori seljaka s ministrom Petrom Čobankovićem su prekinuti, a ministar se, kako doznajemo, vraća u Zagreb kako bi tražio dodatni novac za zahtjeve seljaka. "Pregovori su odgođeni do večeras. Ono što nam je ministar ponudio, nije nam dovoljno", kazao je za Index Tomislav Pokrovac, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Kako doznajemo, seljaci sve više inzistiraju na tome da se organizira sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor. Seljaci naime ističu kako se nije ni približno došlo do onoga što oni traže. "Tijekom pregovora s ministrom Čobankovićem dolazili smo do nekih zajedničkih zaključaka, ali to nije ni blizu onih uvjeta koje smo mi postavili", kazao je Pokrovac i dodao kako su oni ipak izašli Vladi u susret i pristali na to da im se 40 posto poticaja isplati u repromaterijalu. "Mi stalno izlazimo Vladi u susret, a nitko nama ne izlazi u susret", kazao nam je Pokrovac.

Dodao je i to kako je od ministra Čobankovića zatražio da malo "zauzda" Tomislava Karamarka. Naime, prema ranijem dogovoru, seljaci su u 13 sati, očekujući tada kraj pregovora, upalili svoje traktore s ciljem da ponovno blokiraju ceste. Tada je reagirala policija koja ih je u tome krenula zaustaviti. "Ceste su sada odblokirane, ali traktori ostaju na svojim pozicijama", kazao nam je Pokrovac.

Ministar Čobanković najavio je za 17 sati konferenciju za novinare u svom ministarstvu u Zagrebu gdje će pojasniti tijek pregovora sa pobunjenim seljacima. Predstavnike seljaka će danas oko 19 sati primiti u Zagrebu i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović koji im je jučer i javno dao potporu.


Reci što misliš!