Događaji

Pirati

Pirati napali američki ratni brod, petero zarobljenih

Pirati napali američki ratni brod, petero zarobljenih

U četvrtak nakon ponoći pirati su napali američki ratni brod USS Nicholas na zapadu u blizini Sejšela u namjeri da ga otmu i traže otkupninu za njega

Na Indijskom oceanu pirati su napali američki ratni brod. Brod je uzvratio vatru te su oštetili čamac na kojem se nalazilo troje pirata. Nakon toga krenuli su u potjeru za njima i zarobili ih. Nakon napada na čamac američki ratni brod je zarobio i dvoje pirata na njihovom matičnom brodu, prenosi Associated Press.

"Jako je moguće da pirati nisu svjesni koga napadaju. Vjerojatno kad su vidjeli veliki brod su pomislili da vrijedi puno novaca", kazao je stručnjak za piratske napade, Roger Middleton. SAD je najavio kako su mogući sve češći napadi pirata zbog poboljšavanja vremenskih prilika.

U četvrtak nakon ponoći pirati su napali američki ratni brod USS Nicholas na zapadu u blizini Sejšela u namjeri da ga otmu i traže otkupninu za njega. Petero uhvaćenih pirata pritvoreno je. Ovaj napad pirata dogodio se gotovo godinu dana nakon što su pirati oteli kapetana na brodu Maersk Alabama. Kapetan broda, Richard Phillips je nakon pet dana otpušten iz zatočeništva kada su snajperisti ubili trojicu pirata na čamcu za spasavanje.

Ovo nije prvi napad na američki ratni brod, prošle godine u svibnju pirati su napali američki ratni brod, a francusku i nizozemsku mornaricu također su napadali pirati.


Reci što misliš!