Događaji

Nema leta

Zbog zatvorenih zračnih linija Josipović i Mesić otkazali odlazak na pogreb u Poljsku

Zbog zatvorenih zračnih linija Josipović i Mesić otkazali odlazak na pogreb u Poljsku

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy je već došao u Poljsku, a očekuje se dolazak i američkog predsjednika Baracka Obame te njemačke kancelarke Angele Merkel

U zrakoplovnu luku u Krakovu bi u nedjelju trebalo sletjeti 80 zrakoplova s državnicima, a ona je danas i jučer zbog oblaka prašine zatvorena. Kaczynski će biti pokopan u dvorcu u Wawelu, na mjestu gdje se pokapaju poljski kraljevi i narodni heroji. 

Jučer ujutro je jedan od predsjednikovih najbližih suradnika izjavio kako bi pogreb mogao biti odgođen zbog toga što je pitanje koji će državnici moći doći na njega.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy je već došao u Poljsku, a očekuje se dolazak i američkog predsjednika Baracka Obame te njemačke kancelarke Angele Merkel. Španjolski premijer Jose Luis Zapatero je odgodio putovanje.

Veći dio poljskog zračnog prometa je zatvoren, kao i zrakoplovna luka u Krakovu u koju bi trebala stići većina svjetskih državnika na čelu s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

Premijer Južne Koreje, Chung Un-chan, prvi je otkazao dolazak zbog nemogućnosti leta. On je trebao biti predvodnik 11-člane delegacije koja je trebala doći na pogreb. Posjet su otkazale i delegacije Japana, Pakistana, Indije, Meksika i Novog Zelanda. Po informacijama HRT-a, odlazak u Poljsku otkazali su i sadašnji i bivši hrvatski predsjednik, Ivo Josipović i Stipe Mesić


Reci što misliš!