Događaji

Sukob interesa

Jure Radić sam sebi prodao devet nekretnina IGH

Jure Radić sam sebi prodao devet nekretnina IGH

Iako je riječ o svojevrsnom sukobu interesa, ne smatraju da bi ostalim dioničarima i javnosti trebali objasniti o kakvim je transakcijama riječ

Jure Radić i Petar Đukan, dva čelna čovjeka Instituta IGH, kupila su lani od tvrtke koju vode čak 15 nekretnina. Podatak je objavljen među ostalim informacijama koje je IGH u četvrtak plasirao na Zagrebačkoj burzi. Iako je riječ o svojevrsnom sukobu interesa, ne smatraju da bi ostalim dioničarima i javnosti trebali objasniti o kakvim je transakcijama riječ, piše Poslovni dnevnik

Direktor Radić kupio je lani od IGH čak devet nekretnina, a predsjednik Nadzornog odbora, Đukan šest nekretnina. Suhim pravnim jezikom se još navodi da su nekretnine kupili Radić i Đukan 'i/ili s njima povezane osobe'. Radić je tako potpisao sam sebi prodaju, ali i Đukanu. Đukan koji je na čelu Nadzornog odbora onda je odobrio kupoprodaju.

Na upit Poslovnog dnevnika da se objasni o kojim nekretninama je riječ, kolika je vrijednost transakcija i koji je bio cilj prodaje, u IGH su samo odgovorili 'da su oni svoju zakonsku obvezu ispunili'. Ta se zakonska obveza sastoji od toga da u Kodeksu korporativnog upravljanja zabilježe transakciju, te su još dodali da je sve objašnjeno članovima Nadzornog odbora.

Jure Radić je inače u četvrtak ujutro održao na Zagrebačkoj burzi predstavljanje rezultata poslovanja, planova za buduće razdoblje i novih poslova. Jedna od poruka se ticala i transparentnosti. Radić je investitorima poručio da ne vjeruju svemu što piše u novinama jer će ih oni pravodobno o svemu obavijestiti. 'Glasine više nećemo komentirati', rekao je direktor Radić. Radić je na Burzi branio znatno slabije rezultate Instituta IGH u prošloj godini i u prvom tromjesečju.

 


Reci što misliš!