Događaji

Međunarodni Dan obitelji

GKZD: 'Migracije obitelji'

GKZD: 'Migracije obitelji'

Početak je u 18 sati

Međunarodni dan obitelji obilježava se 15. svibnja, a proglasili su ga Ujedinjeni narodi 1989. godine. U svijetu je prvi put obilježen 1994. godine i to pod sloganom 'Da obiteljski dan ne čine stvari, nego srdačni odnosi roditelja i djece', a sve to kako bi se naglasila važnost i uloga obitelji.

Ciljevi Međunarodnog dana obitelji su potaknuti djelovanje nadležnih subjekata u korist obitelji, pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicija i običaja te pokazati solidarnost u potrazi i rješenjima za boljim standardima i kvaliteti života obitelji.

Ovim poticajnim ciljevima želi se naglasiti da se bitna obilježja čovječanstva kao što su zajedništvo, tolerancija, demokracija, svjetski mir, počinju izgrađivati u obitelji.

U povodu Međunarodnog dana obitelji Obiteljski centar Zadarske županije u suradnji s Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra i Caritasom Zadarske nadbiskupije, prošle je subote prigodnim događajem u Trgovačkom centru započeo njegovo obilježavanje.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana obitelji je 'Utjecaj migracija na obitelji diljem svijeta', pa će se na tu temu u Gradskoj knjižnici Zadar održati predavanje u utorak, 18. svibnja, s početkom u 18 sati.


Reci što misliš!