Događaji

Moguća odmazda?

Izraelski vojni avioni raketirali Pojas Gaze

Izraelski vojni avioni raketirali Pojas Gaze

Neimenovani izvori tvrde da je raketiranje Pojasa Gaze izvedeno u znak odmazde zbog napada na tvornicu na teritoriju Izraela, iza kojeg stoje militantne organizacije Gaze

Izraelski vojni avioni raketirali su noćas četiri mete u Pojasu Gaze, no u napadima, osim materijalne štete, nije bilo žrtava, prenose svjetski mediji.

Kineska agencija Xinhua, koja se poziva na izjave svjedoka, prenosi da su avioni tipa F16 dvama projektilima gađali područje aerodroma u Gazi, a u jednom od preostala tri napada gađani su i tuneli kojima se roba ilegalno unosi u Gazu, koja je već tri godine pod izraelskom blokadom. Taj su napad potvrdili predstavnici Hamasa.

U napadima, koji su se dogodili kratko prije ponoći, a potom i iza ponoći, nije bilo ozlijeđenih osoba, a neimenovani izvori tvrde da je raketiranje Pojasa Gaze izvedeno u znak odmazde zbog ranijeg napada eksplozivnom napravom na jednu tvornicu na teritoriju Izraela, iza kojeg stoje militantne organizacije Gaze. Za taj napad nitko nije preuzeo odgovornost.


Reci što misliš!

 Izdvojeno