Događaji

Godišnjica masakra

Godišnjica genocida u Srebrenici

Godišnjica genocida u Srebrenici

U Srebrenici je ubijeno više od osam tisuća muškaraca i dječaka

Danas će se održati središnja komemoracija u povodu petnaeste obljetnice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici koji su u srpnju 1995. godine počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba. Nakon komemoracije bit će pokop posmrtnih ostataka 775 žrtava ekshumiranih iz masovnih grobnica, javlja HTV

U Srebrenici je ubijeno više od osam tisuća muškaraca i dječaka, a Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u posljednjoj je presudi skupini bivših visokih časnika vojske bosanskih Srba, izrečenoj u lipnju, potvrdio kako je u Srebrenici počinjen zločin genocida. Na komemoraciji se očekuje dolazak mnogobrojnih izaslanstava, među kojima i hrvatskog.

Komemorativnom sjednicom skupštine općine Srebrenica u subotu je u tom gradu počelo službeno obilježavanje petnaeste obljetnice genocida koji su nad Bošnjacima s tog područja počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba pod zapovjedništvom Ratka Mladića.

Na sjednici općinske skupštine zastupnici su odali počast svim stradalim Srebreničanima.

Kasno poslijepodne u Srebrenicu je stiglo više od tri tisuće sudionika marša mira. Oni su prije dva dana krenuli iz Sapne u okolici Tuzle i zatim pješačili stazama kojima su se u srpnju 1995. iz Srebrenice pred srpskim snagama povlačili preživjeli Bošnjaci.


Reci što misliš!