Događaji

Pogubljen

Ubijen čovjek koji je organizirao bombaške napade na moskovski metro

Ubijen čovjek koji je organizirao bombaške napade na moskovski metro

Vagabova su ubili pripadnici ruskih federalnih snaga sigurnosti u operaciji provedenoj u selu Gunib u sjevernokavkaskoj republici Dagestan

Magomedali Vagabov, čovjek za kojega se tvrdi da stoji iza organizacije bombaških napada na moskovski metro u ožujku, ubijen je u ruskoj republici Dagestan, potvrdili su danas ruski mediji.

Vagabova su ubili pripadnici ruskih federalnih snaga sigurnosti u operaciji provedenoj u selu Gunib u sjevernokavkaskoj republici Dagestan, prenosi agencija RIA Novosti, a u izjavi koju je Nacionalno antiterorističko vijeće uputilo medijima navodi se da je grupa koju je vodio Vagabov odgovorna za više terorističkih napada na teritoriju Dagestana i cijele Rusije.

U istoj se izjavi navodi da je Vagabov isplanirao i proveo napad bombaša samoubojica na dvije stanice podzemne željeznice u Moskvi 29. ožujka, u kojima je poginulo 40 osoba, a 100 ih je ozlijeđeno.

Magomedali Vagabov je bio suprug Mariam Sharipove, jedne od dviju žena samoubojica koje su izvele napade u moskovskom metrou, a bio je i bliski suradnik donedavnog militantnog čečenskog vođe Doku Umarova, koji se prije nepunih mjesec dana povukao sa položaja. Umarov je u ime svoje organizacije svojedobno preuzeo odgovornost za moskovske napade.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.