Događaji

Nevrijeme

Istra: Jaka kiša zatvorila granice

Istra: Jaka kiša zatvorila granice

Zbog nabujale rijeke Dragonje od 23.40 zatvoren je granični prijelaz Kaštel, a promet se preusmjeravao na granični prijelaz Plovanija

Jaka kiša koja se spustila jučer nad Istrom, stvarala je velike probleme u prometu i pozatvarala nekoliko graničnih prijelaza

Radi odrona kamenja na području Bujištine, u 21.49 sati zatvorena je cesta D-21, od raskrižja sa Istarskom ulicom do raskrižja sa Grožnjanskom pa je promet prema Sloveniji bio preusmjeravan kroz grad Buje do 23.35 kad je cesta očišćena i ponovno puštena u promet. U 23.15 morala se zatvoriti i lokalna cesta Kremenje - Oskoruš jer je vodena bujica srušila ogradu mosta na cestu.

Zbog nabujale rijeke Dragonje od 23.40 zatvoren je granični prijelaz Kaštel, a promet se preusmjeravao na granični prijelaz Plovanija. Međutim, oko ponoći morali su se zatvorit i granični prijelazi Kaštel i Požane, a promet prema Sloveniji usmjeren je prema graničnim prijelazima Rupa i Pasjak. U proteklih 28 sati samo nad Buzetom palo je 117 litara kiše, a kiša i dalje ne jenjava.

Jutros, već u 6,00 sati za osobne automobile otvoren je granični prijelaz Jelovica kod Buzeta te od 9,00 sati Požane, dok su se teretnjaci i dalje usmjeravali na GP Rupa, izvijestili su iz OKC-a Policijske uprave Istarske.

Također, zbog odrona kamenja prometne probleme su imali i u Slovenskom primorju zbog čega je bila zatvorena cesta od Kopra do graničnog prijelaza Sorčega pa se promet usmjeravao na Buje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.