Događaji

Seksualno ih iskorištavaju

Kambodža: Djeca izložena napadima pedofila

Kambodža: Djeca izložena napadima pedofila

Dječake i djevojčice hvataju za ruke i nagovarjau da odu s njima

Sky News je danas objavio dramatičnu reportažu iz Kambodže u kojoj su tisuće djece izložene napadima stranih pedofila koji ih bez imalo straha zavode i seksualno iskorištavaju.

Britanka Maggie Eno koja je u Kambodži osnovala centar za pomoć djeci koja su na ulici laka meta pedofila, ispričala je za SKY kako u cijelom gradu Sihanoukvilleu postoje samo dva socijalna radnika i da je situacija jako dramatična.

Centar "M'Lop Tapang" osnovala je prije sedam godina u ovom prekrasnom odmaralištu koje je najpopularnije u Kambodži, ali je isto tako, kaže ona, raj za pedofile iz Velike Britanije i sjevernih zemalja. Pervertiti vrebaju dječake i djevojčice koji prodaju voće i sokove na plažama.

"Kada smo pokrenuli projekt, vlada je bila svjesna ovog problema, ali nije učinila ništa. Sada imamo podršku, ali u ovom gradu od 200.000 ljudi samo su dva socijalna radnika. Shvaćate li sad kako su ta djeca nezaštićena i ranjiva.", rekla je za Sky Maggie Eno.

Novinar se i sam uvjerio u drskost pedofila koji na prekrasnoj plaži pod palmama, dječake i djevojčice hvataju za ruke i nagovarjau da odu s njima. Kaže kako je jedan Britanac pokrio lice kad je shvatio da ga snimaju.

Maggie Eno kaže kako su zapadnjaci ovdje vrlo dobrodošli i lako se sprijatelje s obiteljima djece koju upoznaju, a novac koji imaju olakšava im da nađu način kako iskoristiti djecu. U centru je do sada zbrinuto i educirano 3000 djece.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.