Događaji

Sveučilište u Zadru

Studentska peticija mogla bi završiti kao referendum o ZOR-u

Studentska peticija mogla bi završiti kao referendum o ZOR-u

Ministarstvo znanosti poslalo je molbu za sastanak s upravom Sveučilišta u Zadru. Taj je sastanak bio najavljen do kraja prošlog tjedna, no do njega još nije došlo

Sporne odluke Senata, akcija 'Zatrpajmo Ministarstvo', potpisivanje peticije, te na kraju: sastanak uprave Sveučilišta, predstavnika Studentskog zbora i predstavnika Ministarstva. Tako je otprilike trebao teći scenarij koji se posljednjih tjedana odvija na Sveučilištu u Zadru, no čini se da je ponovo 'zapelo' u pregovorima.

Naime, kako smo već ranije pisali, Ministarstvu je upućen dopis koji u najužim crtama sadrži referiranje na članke Pravilnika o studiranju i Statuta Sveučilišta koji reguliraju prava i obaveze studenata kao i autonomiju odjela za koje se smatra da su direktno narušeni Odlukama donesenim na posljednjoj sjednici Senata (27. rujna). Taj dopis primili su i Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Predsjednik Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, te mediji.

Ministarstvo znanosti poslalo je molbu za sastanak s upravom Sveučilišta u Zadru. Taj je sastanak bio najavljen do kraja prošlog tjedna, no do njega još nije došlo.

Zadarski mediji prate tijek događaja i zajedno sa studentima pitaju se hoće li do sastanka uopće doći ili će studentski potpisi peticije podijeliti sudbinu s onima koji su se našli na listi za referendum o ZOR-u.

Podsjetimo, studenti peticijom nastoje promijeniti sporne odluke Senata donesene na sjednici 27. rujna ove godine, od kojih ističu pravilo 60 ECTS kao uvjet, naplaćivanje 'apsolventskog' semestra 2. godini diplomskog studija, naplaćivanje klasičnoga pada na diplomskom studiju čak 4000 kn, te nejednak tretiranja svih starih studenata po pitanju školarina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.