Događaji

Bebić bio na svim ključnim sastancima

Mravak za malverzacije oko struje izravno tereti Sanadera

Mravak za malverzacije oko struje izravno tereti Sanadera

Sastanak bi započeo Sanader, a zatim bi otišao i riječ prepustio Polančecu

Bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak, koji je nedavno izašao iz pritvora, tužiteljima je ispričao kako je ugovor s TLM-om potpisao po nalogu Ive Sanadera, prenosi 24sata.

Odmah iz Sanadera poštivao je, tvrdi Mravak, zapovijedi Damira Polančeca te Krešimira Čosića iz HEP-a. Ističe kako nikada ne bi potpisao taj ugovor da je sam mogao odlučiti, piše Jutarnji list.

Potpisivanjem tog po HEP štetnog ugovora Mravak je tvrtku oštetio za 600 milijuna kuna. Mravak je u sve navodno upleo i tadašnjeg ministra gospodarstva Branka Vukelića.

Istražiteljima je povjerio i kako je na svim ključnim sastancima bio i Luka Bebić, no da nije bio aktivan. Pozive na sastanak dobio je telefonski, a Sanader, Polančec, Vukelić, Bebić, Mravak, Ivan Koštan i Mijo Brajković iz Aluminija nalazili su se u uredu bivšeg premijera.

Sastanak bi započeo Sanader, a zatim bi otišao i riječ prepustio Polančecu. Prije kraja sastanka Sanader bi se vratio. Obrana bivšeg šefa HEP-a navodno se poklapa i s onom bivšeg šefa TLM-a Ivana Koštana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.