Događaji

Bez statusnih razlika

Dinko Cvitan: U našoj sobi za ispitivanje mnogi su plakali

Dinko Cvitan: U našoj sobi za ispitivanje mnogi su plakali

"Ova je soba rijetko izvan funkcije, tu se radi od jutra do večeri", rekao je ravnatelj Uskoka Dinko Cvitan ekipi jedne televizije koju je ugostio u Uskokovoj sobi za ispitivanje, u kojoj su se proteklih dana istražiteljima ispovijedali Ivan Mravak, Mladen Barišić, Nevenka Jurak...

Cvitan kaže da sve osobe koje su dovedene u sobu za ispitivanje, bile one svjedoci ili osumnjičenici, doživljava na isti način. "Ovdje nema nikakve razlike u njihovom statusu, ne zanima nas jesu li Pero ili Marko. Prema svima se ponašamo isto, u skladu sa zakonom", kaže Cvitan.

O konkretnim slučajeva ispitivanja Cvitan nije mogao govoriti, ali prisjetio se nekoliko zanimljivih situacija kojima je svjedočio u famoznoj sobi broj 4. "Ljudi reagiraju na najrazličitije načine. Neki se i rasplaču, posebno kad se suoče s dokazima i činjenicama. Mnogi su u ovoj sobi pustili suzu. Plakali su, grlo im se sušilo, a mnogu su i ogladnjeli iscrpljeni ispitivanjem", kaže Cvitan.

Svi iskazi u Uskokovoj sobi za ispitivanje se snimaju i pohranjuju. CD s iskazom se umnožava u tri primjerka i sprema u posebnu kuvertu kako ga nitko ne bi mogao digitalno prepravljati. "Priprema za ispitivanje jako je velika. Morate točno znati što ćete pitati, ne možete doći nepripremljeni da ne ispadnete smiješni. Mi želimo biti apsolutno profesionalni", kaže Cvitan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.