Događaji

Kriza u Koreji

Obama će braniti Južnu Koreju

Obama će braniti Južnu Koreju

"George Washington", američki nosač aviona krenuo je iz Tokija prema Južnoj Koreji gdje će od 28. studenog do 1. prosinca održati vojne vježbe

Kako javljaju strane agencije dva izgorjela tijela lokalnih radnika pronađena su na južnokorejskom otoku na kojega je jučer Sjeverna Koreja ispalila oko 200 granata. Broj žrtava u napadu popeo se na četiri, uz dva navedena civila, još jučer je potvrđeno kako su u napadu poginula i dva južnokorejska marinca.

"Južna Koreja je naš saveznik. S obzirom na to naša je obaveza braniti Južnu Koreju. Ne želim špekulirati o našim mogućim vojnim akcijama u ovom trenutku", rekao je jučer američki predsjednik Barack Obama. Nekoliko sati kasnije iz Bijele kuće je stiglo priopćenje u kojemu se kaže kako je Obama nazvao južnokorejskog predsjednika te mu izrazio podršku.

"Dvojica predsjednika dogovorila su se da će se održati zajednička vojna vježba kako bi dokazali snagu saveza ali i podržali mir i sigurnost u regiji", dodaje se u priopćenju.

"George Washington", američki nosač aviona krenuo je iz Tokija prema Južnoj Koreji gdje će od 28. studenog do 1. prosinca održati vojne vježbe. Tvrde kako je to već ranije dogovoreno i da nema veze s jučerašnjim napadom. "Priroda vježbe je obrana. To je dogovoreno prije jučerašnjeg napada i nema veze s napadom", stoji u priopćenju koje prenosi CNN.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.