Događaji

Nove prijetnje

Sjeverna Koreja ponovno zaprijetila nuklearnim ratom

Sjeverna Koreja ponovno zaprijetila nuklearnim ratom

Prijetnje nuklearnim ratom nisu pretjerano neuobičajena pojava na Korejskom poluotoku

Sjeverna Koreja danas je upozorila da će suradnja Južne Koreje i SAD-a mogla dovesti do nuklearnog rata, a situacija u regiji koja je već tri tjedna iznimno napeta zbog sjevernokorejskog artiljerijskog napada na južnokorejski otok ne smiruje se.

Južna Koreja danas započinje s pomorskim vježbama, tijekom kojih će koristiti živu paljbu. Vježbe će trajati do petka, a dio su standardne pripreme sjevernokorejske ratne mornarice, iako su takve vježbe od napada na Yeonpyeong u fokusu cijelog svijeta.

Artiljerijska paljba na taj otok 23. studenog, prvi napad na civilne mete od kraja Korejskog rata, počela je nakon paljbe artiljerijskih projektila u juga u vode Sjeverne Koreje, tvrdi Pyongyang. Južna Koreja tvrdi da nije pucala prema sjevernu, nego prema jugu.

Nakon napada je Južna Koreja održala pomorske vježbe sa SAD-om, a također je najavila nove artiljerijske vježbe, pokušavajući pokazati svu svoju snagu i tako odvratiti susjede od mogućeg napada.

Iako južnokorejski dužnosnici vježbe koje su započeli danas ne smatraju jako važnima, susjedi sa sjevera se bune i prijete.

Suradnja Južne Koreje sa SAD-om je "ništa drugo do izdaja, koja podiže razinu napetosti između sjevera i juga i nad cijeli poluotok nadvija mračne oblake nuklearnog rata", objavljeno je u glavnim dnevnim novinama Sjeverne Koreje.

Prijetnje nuklearnim ratom nisu pretjerano neuobičajena pojava na Korejskom poluotoku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.