Događaji

Nemiri

Rim: Stotinjak ozlijeđenih u prosvjedima

Rim: Stotinjak ozlijeđenih u prosvjedima

Izlozi trgovina porazbijani su, a nekoliko policijskih automobila zapaljeno u prosvjedima u središtu Rima. Među ozlijeđenima su 22 prosvjednika koji su prebačeni u bolnicu te 57 policajaca

Najmanje 100 ljudi ozlijeđeno je u sukobima talijanske policije i prosvjednika koji su bacali petarde i pokušali upasti u zgradu parlamenta. Prosvjednici su demonstrirali zbog smanjenja proračunskih izdvajanja za školstvo.

Izlozi trgovina porazbijani su, a nekoliko policijskih automobila zapaljeno u prosvjedima u središtu Rima. Među ozlijeđenima su 22 prosvjednika koji su prebačeni u bolnicu te 57 policajaca.

Nasilje je izbilo dok su dva doma parlamenta raspravljala o povjerenju vladi desnog centra premijera Silvia Berlusconia, koja je na kraju preživjela glasovanje.

Reforme predviđaju smanjenje izdvajanja za one fakultete koji, prema vladi, privlače malo studenata i oduzimaju sredstva važnijim smjerovima.

Kritičari reformi, među kojima je i lijeva oporba, smatraju da se tako smanjuju sredstva za razvojne projekte i investicije bez kojih fakulteti neće moći ispunjavati visoke obrazovne standarde, doznaje HTV .


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.