Događaji

Humanitarna akcija

Tornado Zadar uz Tihomira Purdu

Tornado Zadar uz Tihomira Purdu

Udruga zadarskih navijača Tornado danas je na Narodnom trgu organizirala humanitarnu akciju kako bi prigodnom prodajom pomogla obitelji vukovarskog branitelja, Tihomira Purde. A njihova se akcija poklopila s mirnim prosvjedom koji je na trgu okupio 24 udruge branitelja, također ujedinjenih u podršci braniteljima i njihovim najbližima.

Tihomir Purda, podsjetimo, tereti se od strane srbijanskog tužilaštva za ratne zločine protiv ranjenika, te se trenutno nalazi u pritvoru u Zenici, BiH. Optužba koja tereti Purdu, podnesena je uz puno nelogičnosti, kontradiktornosti, i u krajnjem slučaju nepravde, nepravde prema osobi koja je bila mučena ne bi li potpisala izjavu koja ga tereti za zločin, osobi koja danas radi tog istog mučenja ima psihičkih problema, te mora piti terapijske tablete, osobi koja je ponosno i hrabro stala za našu domovinu, za našu jedinu Hrvatsku.

Svatko tko želi na taj način pomoći Purdinoj obitelji, može to učiniti, u svoje ime, ime svoje obitelji, ekipe, društva, uplatom na sljedeći broj računa, u poštanskom uredu ili banci : - OTP 2407000-110014637. 

Dok se on nalazi u pritvoru, njegova obitelj prolazi kroz jako teške trenutke, potencirane nedostatkom osnovnih životnih resursa, te joj je svaka pomoć potrebna, i upravo zbog toga Udruga navijača Tornado Zadar organizira prikupljanje novčanih sredstava za pomoć obitelji Tihomira Purde.

Zadrani su prepoznali značaj inicijative i uključili se u akciju kupnjom predmeta s motivima Tornada. Osim prodaje, Tornado je otvorio račun na OTP banci, na koja se može uplatiti sredstva za pomoć obitelji Tihomira Purde.

Na Narodnom trgu građani su također mogli dati svoj potpis u znak podrške zahtjevu Saboru i Vladi RH za ukidanje abulicije Vojislavu Stanimiroviću i drugim srpskim zločincima, koji su inicirali Nezavisni dragovoljci Hrvatske i Zadarske županije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.