Događaji

Traži previše

Zagorec prodao samo jednu vilu, druge su kupcima preskupe!

Zagorec prodao samo jednu vilu, druge su kupcima preskupe!

Austrijski Kurier jučer je objavio opširan tekst o, kako navode, "problemima s nekretninama bivšeg generala". Radi se o pokušajima prodaje nekretnina koje Vladimir Zagorec posjeduje u Beču.

Kurier piše kako Zagorec ne može prodati svoje nekretnine jer traži previše novaca za njih budući da ih je, kad ih je kupio, preplatio. Sve tri skupocjene vile koje Zagorec posjeduje kupio je navodno pomoću kredita Hypo banke.

Sredinom siječnja trgovačko društvo Aktor Immobilienverwertung GmbH, koje je u vlasništvu Zagorca, dobilo je za prodaju vile na adresi Cobenzlgasse 70 u bečkom okrugu Döbling 1,15 milijuna eura. Zagorec je pri kupnji vile podigao kredit kod Hypo Alpe Adria banke, a nakon prodaje je isplaćeno 800.000 eura duga banci. Vilu je kupila austrijska tvrtka koja se bavi nekretninama.

Druge dvije nekretnine i dalje nemaju kupce, iako ima zainteresiranih tvrdi zastupnik Zagorčeve tvrtke Albrecht Haller. Radi se o bivšoj zgradi pošte i telegrafskog ureda na Börseplatzu te bivšem dječjem vrtiću na brdašcu Hohe Warte.

Državno odvjetništvo u Klagenfurtu Zagorca optužuje kao sudionika u dubioznim poslovima Hypo banke. Između ostalog, navodi se da je bio uključen u sumnjive transakcije sa zemljištem u Hrvatskoj. Njegova odvjetnica Elisabeth Rech rekla je da su te sumnje neosnovane, jer se Zagorec pri poslovnim odnosima s Hypom pouzdavao u stručnost njihovih financijskih dužnosnika, kao i na druge konzultantske kompanije. Austrijski mediji od samog početka cijela afere Zagorec otkrivaju sve više detalja o odnosima bivšeg hrvatskog generala i zloglasne banke. Čini se da je Zagorec bio jedan od najvjernijih Hypovih klijenata, koji je od banke dobivao velike novčane svote za projekte čija je isplativost upitna.

Kurier podsjeća i da je Zagorec u Hrvatskoj osuđen na sedam godina zatvora zbog "afere dragulji".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.