Događaji

Nadzor na cestama

Dobili kazne jer im djeca nisu bila u autosjedalicama

Dobili kazne jer im djeca nisu bila u autosjedalicama

Zbog nevezivanja sigurnosnim pojasom 16 vozača “zaradilo” je prekršajne naloge, troje ih je platilo novčane kazne, a njih 66 je upozoreno

Na primorsko-goranskim prometnicama policija je danas provela još jednu akciju pojačanog nadzora u prometu. Ovoga puta pozornost su usmjerili na korištenje sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u sigurnosnim autosjedalicama pa su policajci već ujutro, u vrijeme kad roditelji dovode djecu u dječje vrtiće, bili na cestama u njihovoj blizini.

Mališani su, većina njih, bili propisno smješteni u automobilima, no ipak je zbog nepropisnog prijevoza, bez upotrebe autosjedalice, nevezivanja pojasom ili prijevoza djeteta mlađeg od 12 godina na prednjem sjedištu, roditeljima uručeno 11 prekršajnih naloga, naplaćene su dvije novčane kazne i ispisano 40 upozorenja.

Zbog nevezivanja sigurnosnim pojasom 16 vozača “zaradilo” je prekršajne naloge, troje ih je platilo novčane kazne, a njih 66 upozoreno je da je vezivanje sigurnosnim pojasom obvezno i da to ubuduće, jer će biti kažnjeni zbog ponovljenog prekršaja, ne zaboravljaju. Upozorenje zbog nevezivanja uručeno je i jednom putniku u automobilu.

Policija će, osim u redovitom nadzoru, korištenje sigurnosnih pojaseva i prijevoz djece kontrolirati i u posebnim akcijama pojačanog nadzora kakva je bila današnja, sve s ciljem smanjenja broja stradalih u prometnim nesrećama.

Policija poziva roditelje da pravilno prevoze djecu jer su, nažalost, brojni primjeri nesreća u kojima djeca kao putnici u vozilima svojih roditelja stradavaju ili su teško ozlijeđeni jer nisu bili vezani ili nisu bili u sigurnosnim autosjedalicama, prenosi dalje.com


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.