Događaji

Okupljanje branitelja

Split: U podne počinje prosvjed branitelja

Split: U podne počinje prosvjed branitelja

Ističe kako će se na skupu izraziti potpora "hrvatskim vitezovima" i protest protiv, kako kaže "podaničke hrvatske vlasti" koja ne osluškuje narod i o njemu ne vodi računa

Danas u podne braniteljski prosvjed se održava i na splitskoj Rivi.

Prosvjed organizira nekoliko braniteljskih udruga iz Kaštela i okolice Splita, a pozvali su branitelje iz svih dalmatinskih gradova da im se pridruže, a među govornicima se očekuju i neki koji su govorili na jučerašnjem prosvjedu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Koordinator skupa Željko Strize je pozvao na kulturno i dostojanstveno ponašanje bez incidenata te izvijestio kako je okupljanje prijavljeno policiji koja je dala potrebne dozvole.

"Skup organiziramo radi potpore svim hrvatskim mučenicima koji su svoje živote, slobodu i dostojanstvo izložili za obranu Domovine. Ovdje je hrvatski heroj Tihomir Purda simbol i sinonim svih hrvatskih stradalnika za koje nas naše dostojanstvo obvezuje boriti se, za njih i njihove obitelji", navodi Strize u ime organizatora skupa - udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Kaštela, u priopćenju objavljenom na portalu grada Kaštela uoči nedjeljnog skupa u Splitu.

Ističe kako će se na skupu izraziti potpora "hrvatskim vitezovima" i protest protiv, kako kaže "podaničke hrvatske vlasti" koja ne osluškuje narod i o njemu ne vodi računa.

"Ako se ovako hrvatska država odnosi prema onima koji su je stvarali, branili i davali svoje živote za njenu samostalnost, tko će se u nekim budućim napadima na njenu suverenost za nju boriti", upitao se.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.